Monday, December 23, 2013

RED VELVET CAKE WITH CREAM CHEESE LELEH


ASSALAMUALAIKUM


Minggu ni kak sally buat 'red velvet cake' yang bertopping cream cheese meleleh. Untuk adunan kek red velvet ni kak sally gunakan tepung segera. Senang aje caranya cuma tambah susu segar dan minyak jagung/minyak sahaja. Sukatan susu segar dan minyak tu ada disertakan kat bungkusan dia. 

Untuk topping cream cheese tu kak sally putarkan cream cheese, whipping cream, gula ising dan esen vanila. 

Jom layan lagi gambar-gambar kek red velvet ni...






sedap...terima kasih farah sbb tolong belikan tepung segera tu...





3 comments:

huny madu said...

Sedapnya.. bilalah sy nak pandai buat kek. Sobs!

FARAH deeb said...

Wahwahhh dah pandai wat krim meleleh nampak! Hehe...

Maru Maru :3 said...

sedap!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket