Saturday, February 21, 2015

JOM MAKAN KEK !!


ASSALAMUALAIKUM


chocolate banana cake


absolute chocolate cake


white chocolate macadamia cake


moist chocolate cake

Kesemua gambar kek-kek di atas adalah 'dinner' kami pada malam semalam. Semuanya dibelanja oleh anak sally...khadijah. Saja je nak makan kek, tu yang beli sebelum harga-harga kek di Secret Recipe ni naik harga disebabkan GST. Bila dah ada GST ni semua barang makanan dinaikkan harga...emmm. Jom layan lagi gambar-gambar kek dari Secret Recipe yg pernah kami makan haritu...


yang kiri sekali ialah raspberry cheese cake, yang tengah ialah chocolate fudge cake dan yang kanan ialah fruitilicious cake.

Sally suka makan chocolate banana cake dan fruitilicious cake...kombinasi kek dan buah-buahan memang sedap dan menyelerakan. 






Friday, February 6, 2015

SINGGAH MAKAN DI GERAI NASI AYAM BEREMPAH MUM


ASSALAMUALAIKUM

Semalam sally dan khadijah (anak ke2) pergi ke kuala kubu baru sebab ada urusan sikit kemudian kami singgah makan tengahhari di gerai sebelah bank BSN Kuala Kubu Baru, Selangor. Rasanya gerai ni baru di buka sebab 2 bulan lepas kami pergi belum beroperasi lagi. Nama gerai makan tu ialah Gerai Nasi Ayam Berempah Mum yang terletak di Jalan Kamarudin, Kuala Kubu Baru. Menunya selain nasi ayam ada juga ayam goreng yang macam kfc dan western food. 




Nasi ayam berempah ni ok...sedap, cuma sambalnya pedas sangat. Terasa bahang cili padi tu... Sally memang kurang selera sikit kalau makan kepedasan cili padi lebih-lebih lagi yang dibuat sambal macam ni. Tapi kalau masak gulai lemak cili padi tu boleh jer makan. 





Tuesday, December 23, 2014

BERCUTI DI RUMAH MAK BAHAGIAN 2


ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah dapat juga nak sambung bahagian ke 2. Perut dah kenyang, kami jalan-jalan pulak ke econsave sebab mak sally nak beli barang-barang dapur sikit. 



Makan dah...beli barang pun dah...apa lagi?? balik rumah la...

Petang ni pulak adik sally farah bawalah anak-anak sally pergi pasar malam di taman ibu kota. Anak-anak sally beli roti goreng, ayam goreng kfc dan wedges ... lupa nak ambik gambar la pulak. Farah beli bubur nasi, roti john, wedges dan...tak ingat pulak, kena tanye tuan punya badan...hehe.




Pisang cheese pisang tanduk dan cucur udang yg penuh dengan udang tu sebenarnya adik sally...farah beli pada petang hari isnin tu.

Hari rabu (17/12) farah dan anak-anaknya balik dari rumah mak dalam pukul 10.00 pagi jadi tak dapatlah dia merasa ikan pari masak asam pedas yang di masak oleh sally. Kami tiga beranak balik ke batang kali lebih kurang dalam pukul 3.00 petang jadi sempatlah sally masak lauk-pauk untuk mak dan adik sally...nizam makan nanti.






Sebelum balik sempat jugak mak sally suruh nabilah order pizza buat mak, nizam dan bekalan untuk kami anak-beranak.



bbq pizza


pepperoni chicken pizza


tuna spicy pizza

Selesai sudah...4 hari 3 malam rasa macam tak cukup je tinggal kat rumah mak tapi nak buat macam mana kan! masing-masing ada komitmen sendiri. Sally enjoy dan seronok dapat habiskan cuti kat rumah mak pastu jjcm dengan mak, farah, anak-anak dan anak-anak buah...best kan!












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket