Sunday, February 24, 2013

HARI KE 15 TAHUN BARU CINA



ASSALAMUALAIKUM

Cerita ni berlaku petang tadi tapi malam ni baru kak ina dapat update blog ni. Ok sebenarnya petang tadi kak ina dan suami serta anak kak ina pergi jalan-jalan kat Econsave Batang Kali ni. Tengah jalan-jalan kat dalam tu tiba-tiba kami dikejutkan dengan bunyi tarian singa. Rupa-rupanya ada kedai menjual handphone kat situ yang menerima kunjungan dari kumpulan tarian singa ni. Hari ni ialah hari Chap Goh Mei atau bermaksud malam ke 15 Tahun Baru Cina dalam bahasa Hokkien yang juga menandakan berakhirnya perayaan Tahun Baru Cina. Sempatlah jugak kak ina mengambil beberapa gambar kat situ. Jom layan ...





Terima kasih singgah sini.








Wednesday, February 20, 2013

MENU HARI INI


ASSALAMUALAIKUM

Dah lama kak ina tak edit blog pasal menu, jadi untuk menu hari ini kak ina sertakan gambar masakan untuk makan tengahhari hari ini. Menunya : ayam kurma, ayam goreng berlada dan sayur taugeh masak atau tumis air. Jemput makan...


Terima kasih singgah sini.

Saturday, February 16, 2013

Big GiveAway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool


ASSALAMUALAIKUM



Kak ina join giveaway ni, jom kita join ramai-ramai. Banyak hadiah-hadiah best yang disediakan. Untuk lebih info klik kat banner di atas ye!




Thursday, February 14, 2013

MAJLIS PERKAHWINAN AM (BHGIAN 2)


ASSALAMUALAIKUM
Selesai majlis akad nikah, kami menjamu selera sambil diiringi oleh penari-penari dari SMK Ghafar Baba, Melaka.

Selesai acara di sebelah petang kami dijemput sekali lagi untuk menghadiri acara di sebelah malam pula. Acara malam pula dimulai dengan perarakan dan kami disambut dengan mercun,
sungguh meriah sekali!




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Majlis diteruskan lagi sehingga hari Sabtu (9/2/2013). 






Cute kan kertas tisu dan beg ni... ok sampai di sini saja. Kepada Am dan Sarahatika "semoga jodoh berpanjangan sehingga ke anak cucu". Terima kasih juga kepada kak adik yg menguruskan tempat penginapan kami, memang best dan seronok sangat.

Gambar-gambar permandangan laut di Linggi, Melaka. Nak masukkan jugak ... hehe...jom layan.

























Monday, February 11, 2013

MAJLIS PERKAHWINAN AM (ABG NANA)


ASSALAMUALAIKUM


Cuti tahun baru cina ni kak ina dan keluarga pergi ke Kuala Linggi, Melaka menghadiri majlis pernikahan dan perkahwinan anak buah suami kak ina iaitu Am, abg kepada Nana. Majlis pernikahan telah berlangsung pada petang Jumaat selepas solat Asar di Masjid Al-Muttaqqin.



Kami bertolak pada pagi hari Jumaat tu iaitu 8/2/2013 selepas singgah ke Kelana Jaya ambil anak sulung kak ina tu. Cuaca pada pagi Jumaat tu mendung dan hujan turun renyai-renyai. Semasa di tol Rawang, hujan turun lebat. Risau jugak hati kak ina jalan dalam hujan lebat ni tapi Alhamdullillah hujan mula berhenti di pertengahan jalan. Kereta pun tidak banyak jadi lancar saja perjalanan kami. Semasa di tol sungai besi, hujan gerimis saja. Dari sini kami berhenti di R&R Mambau untuk berehat sebentar dan bertemu dengan ahli keluarga suami sebelum meneruskan perjalanan. 


Bila sampai di Port Dickson, kami singgah di banglo VIP untuk bertemu dengan kaklong suami kak ina. Sempat jugak bergambar di  sini. 








Dari sini kami terus ke rumah pengantin perempuan untuk makan tengahhari.



Selesai para lelaki menunaikan solat Jumaat, kami bertolak ke chalet untuk berehat. Chalet yang kami duduki ni memang best. Bersebelahan dengan laut dan biliknya memang selesa. 





Gambar-gambar Am dan Atika selesai akad nikah










Selesai majlis akad nikah, kami sekali lagi dijemput ke rumah pengantin perempuan untuk menjamu selera. 

Bahagian pertama sampai di sini sahaja dan kak ina akan sambung bahagian kedua nanti. Jangan lupa singgah ke sini lagi ye!





























Wednesday, February 6, 2013

WORDLESS WEDNESDAY *17


ASSALAMUALAIKUM

WORDLESS WEDNESDAY FOR TODAY

MINI GOLDEN PUMPKIN



MINI LABU SAYUNG


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket