FAMILY DAY 3.0 WARIS FATIMAH 7 DAN 8 HB DISEMBER 2019, ULU VILLAGE CAMP, KG JAHANG, GOPENG




ASSALAMUALAIKUM


Salam sejahtera kepada semua pembaca-pembaca blog ina. Kali ini ina nak ceritakan mengenai "FAMILY DAY WARIS FATIMAH yang ke 3.0 bertempat di Ulu Village Camp, Sg. Jahang, Gopeng, Perak. Family day ini dimulakan perasmiannya pada 7hb disember 2019 dan berakhir pada 8hb disember 2019. Arwah Fatimah ialah nenek ina yang kami panggil tok di sebelah mak ina. Waris Fatimah terdiri daripada generasi 1, generasi 2, generasi 3 dan generasi 4. Ina merupakan generasi ke 2 bagi waris Fatimah ini.

Ina dan ada juga ahli keluarga waris Fatimah yang datang pada hari jumaat iaitu 6hb disember dan selebihnya datang pada pagi sabtu 7hb disember. Mula-mula sampai di camp tersebut kami mengambil kunci bilik chalet masing-masing. Selepas solat isyak kami berkumpul di kantin untuk makan malam yang kebanyakkan lauk-lauknya adalah secara pot luck. 



Di Ulu Village Camp ni terdapat chalet-chalet yang mengikut harga-harga tertentu dan juga dorm. Kantin yang kami makan malam ni bersebelahan dengan kolam mandi yang memang sesuai sangat untuk kanak-kanak. Di belakang kantin ini juga adalah dusun durian yang dipunyai oleh pemilik chalet. Kebetulan waktu kami berada di sini memang musim buah durian banyak. Sesiapa yang nak makan buah durian di sini akan dikenakan bayaran, kalau tak silap ina sebanyak RM10.00. Tapi kami waris Fatimah tak payah bayar untuk makan durian sebab uncle mie, suami anty yo iaitu anty ina  dari generasi waris Fatimah 1 juga memiliki dusun durian sendiri. Rezeki kami waris Fatimah dapat makan durian dari hari pertama ke sini iaitu hari jumaat hinggalah ke hari ahad. 

Kolam renang



Jenis-jenis chalet di sini

 Upacara perasmian telah dilaksanakan oleh uncle ina yang bernama Tuan Haji Ismail bin Abdullah adik mak ina dari generasi 1.  Acara pertama tentulah games untuk kanak-kanak dibawah umur 12 tahun ke bawah dan seterusnya. Jom kita tengok gambar-gambar yang berkaitan...


Acara cari gula-gula dalam tepung



Berlari kepit belon di lutut

Lari bawa bola ping-pong dalam sudu


Beyblade atau gasing moden

Susun cawan 

Acara makan sosej dan mamee pedas melampau

Acara kupas kulit epal terpanjang

Acara asingkan kacang menggunakan penyepit

Sebenarnya banyak lagi acara-acara untuk kanak-kanak dan dewasa tapi ina hanya post mana yang ada dalam hp ina je ye.  


Pada sebelah malam banyak juga acara yang disediakan seperti penyampaian nyanyian oleh anak2 kategori Gen 3,peraduan memasak,membaca puisi oleh Uncle Ekbar dari Gen 1 dan penyampaian hadiah istimewa untuk Gen 1 iaitu mak Ina dan anty Lah (Mak Engku) dan penyampaian hadiah untuk pemenang2 untuk acara yang berlangsung tadi.Akhir sekali cabutan nombor bertuah.





Persembahan nyanyian oleh anak2 kategori Gen3




                    Pemenang 1st pertandingan memasak - Lamb Beef Stew w Pomegranate Juice




                                                                Dalca Kambing



Beef Stew




Ikan Bakar Portugis


Asam Pedas Daging 




Seafood Spaghetti



Puisi disampaikan oleh Uncle Ekbar


                                                                        Puisi Beliau



Penyampaian hadiah waris tertua generasi Fatimah (mak Ina)


                                                                  Anty Lah (Mak Engku)

 Jom kita layan gambar2 sepanjang family day ni.....
  











Disini ina mengambil kesempatan meminta izin meletakkan gambar2 waris Fatimah dari Gen1 sehingga Gen4.Semoga tali persaudaraan kita berpanjangan hingga ke akhir hayat.Sayang semua.

0 comments:

Followers

Recent Comments