Tuesday, June 10, 2014

CUTI-CUTI DI RUMAH MAK


ASSALAMUALAIKUM, hari jumaat 6hb Jun yang baru lepas ni sally dan anak-anak pergi bercuti di rumah mak di gombak. Sally dan siti naik teksi dari batang kali manakala nabilah naik lrt ke stesen taman melati dari kelana jaya. Suami sally pula lepas kerja terus pergi ke stesen lrt taman melati untuk ambil nabilah dan sama-sama ke rumah mak di gombak. Kami tinggal di rumah mak selama 3 hari 2 malam. Maklumlah dah lama tak pergi rumah mak, kebetulan hari sabtu tu cuti sambutan hari keputeraan spb yg dipertuan agong jadi suami sally dapat cuti. 

Disebabkan hari jumaat tu semua sampai dah lewat petang jadi kami hanya duduk di rumah sahaja. Esoknya pulak iaitu hari sabtu baru lah sally dan anak-anak pergi berjalan-jalan di KL Festival City Mall yang terletak di Danau Kota. Sebenarnya kami teringin nak makan sandwich subway dan kebetulan di situ ada kedai menjualnya. Pertama kali makan sandwich subway tu memang berbaloi sebab sedap dan ada banyak pilihan mengikut citarasa masing-masing. Harganya pun bagi sally memang berbaloi jugak. Kami hanya 'window shopping' je...tak beli apa-apa barang pun. Kami bertiga berjalan kaki dari rumah mak ke kl festival city mall tu. Tak jauh sangat lebih kurang dalam 1/2 jam berjalan.

Hari sabtu tu mak sally masak nasi hujan panas, sally pulak masak ayam masak merah tapi resepi dari mak (lebih sedap dari masak sendiri), mak juga masak pajeri mangga dan sally buat sayur jelatah. Malam tu projek memotong rambut pulak oleh adik ipar sally. 

Hari ahad selepas solat zohor, kami bertolak balik ke rumah manakala nabilah naik lrt dari taman melati ke kelana jaya. Seronok dapat meluangkan masa bersama-sama dengan mak walaupun kena tegur sebab main games kat facebook ...hehe. Jom layan gambar-gambar pulak, maaf sebab ada gambar-gambar yang tak cantik ye...


meatball sandwich

chicken sandwich

seafood & crab sandwich

cucur bawang



nasi hujan panas

ayam masak merah

pajeri mangga

sayur jelatah

buah mangga

kerabu mangga

sessi bergambar dengan ultraman


Selesai










2 comments:

FARAH deeb said...

Wah mkn subway lagi! Next cuba yg beefsteak, tu yg terbaek dr subway hehe....

ecah khalili said...

dalam banyak2 tu cucur bawang paling menggoda..aumm..hehe..pajeri mangga?xpenah makan lagi..sedap x?kene guna mangga muda ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket