Tuesday, November 26, 2013

OREO CUPCAKE & BANANA CUPCAKE


ASSALAMUALAIKUM

Hari ni kak sally nak kongsi gambar-gambar Oreo cupcake dan Banana cupcake yang anak kak sally dan kak sally buat pada hari sabtu, 23/11/2013. 

Oreo cupcake : bahan-bahan yang kak sally gunakan ialah biskut oreo coklat 2 bungkus, tepung muffin segera 1 bungkus. Adunan tepung segera ni boleh dapat dalam 29 cupcake. Untuk krim kak sally gunakan butter cream.

oreo cupcake yang dah masak tapi belum disapu krim


biskut oreo yang telah disusun dalam cawan kertas


butter cream yang digunakan untuk topping



adunan sedang diisi ke dalam cawan yang berisi oreo tadi

Banana cupcake : bahan-bahannya ; 9 biji pisang emas dilecek dan campurkan dengan 4 sudu besar susu tepung. 2 biji telur dipukul bersama dengan 1 1/2 cawan gula perang sampai kembang. Kemudian masukkan pisang, 3/4 cawan minyak masak, 1 1/2 sudu teh soda bikarbonat yg telah dilarutkan dgn 2 sudu besar air panas mendidih, 1 1/2 sudu teh esen vanila dan 2 1/2 cawan tepung gandum. Gaul sampai rata semua bahan-bahan ni kemudian bolehlah dimasukkan ke dalam mangkuk cupcake dan dihiasi dengan chocolate rice. Bakar sehingga masak.




Maaf gambar Oreo cupcake yang dah siap sepenuhnya berserta dengan topping butter cream tak sempat nak ambik. Terima kasih singgah ke sini...






Thursday, November 21, 2013

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY by HAZWAN HAIRY


ASSALAMUALAIKUM


Jom join GA ni...senang aje pun. Untuk lebih maklumat klik banner di atas ye..!!

Tarikh GA : 13/11/2013 hingga 30/11/2013

Tuesday, November 19, 2013

GIVEAWAY OLE-OLE FROM KOREA by SHAD


ASSALAMUALAIKUM


Jom join giveaway ni...terutama peminat-peminat kpop

Banyak hadiah-hadiah menarik dari korea

Nak tau lebih lanjut...klik kat banner di atas ye...!

Monday, November 18, 2013

Tuesday, November 5, 2013

KEK LA KOPIKO


ASSALAMUALAIKUM

Salam Maal Hijrah buat semua rakan-rakan blogger. Dah lama kak sally tak dapat 'update' blog sebab komputer kak sally ada masalah sikit. Tapi sekarang dah ok. Hari ni kak sally nak kongsi gambar kek kopi. Kopi yang kak sally gunakan ialah LA Kopiko. Rasa kopi ni manis dan tidak pahit. Kak sally gunakan resepi kek biasa cuma ditambahkan serbuk kopi LA Kopiko ni ke dalam adunan kek dan krimnya. Untuk krim kak sally gunakan whipping cream aje. Beginilah hasilnya...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket