Sunday, June 30, 2013

GIVEAWAY RAMADHAN by KANVASDAKWAT


ASSALAMUALAIKUM

Jom join giveaway Ramadhan ni ... klik banner di bawah ni ye!




KEK SPAN PANDAN


ASSALAMUALAIKUM

Semalam kak sally buat kek span pandan untuk minum petang. Ok jadi ... keknya gebu dan lembut. Cuma kak sally terlebih letak gula...jadi kalau tengok gambar kek span pandan ni memang lah tak lawa sebab bahagian atasnya manis gula. Resepi asal kak sally ambik dari cik Nurul Ain. Geram betul tengok kek span coklat dia ... Disebabkan serbuk coklat tak ada jadi kak sally gunalah apa yang ada kat dapur ni ... pandan paste. Jom layan gambar dulu ...



Bahan-bahan :
  • 5 biji telur 
  • 170gm gula kastor
  • 140gm tepung gandum
  • 1 camca teh ovalette
  • 1 camca teh baking powder
  • 70gm minyak masak 
  • 2 camca besar pandan paste
Cara menyediakan :
  1. Pukul telur, gula, ovalette dan pandan paste dengan kelajuan maksima hingga kembang dan bertanduk.
  2. Selepas itu masukkan tepung gandum yg telah diayak dengan baking powder tadi ke dalam adunan.
  3. Kemudian masukkan minyak masak dan kacau sebati dengan cara kaup balik. Kacau rata-rata.
  4. Tuang ke dalam loyang dan bolehlah dibakar. Disebabkan kak sally menggunakan acuan roda dan dimasak di atas dapur gas, jadi suhunya tak dapatlah dipastikan. Cuma kak sally menggunakan api yang kecil semasa membakar. Anggaran masa ialah selama 30 hingga 35 minit.  



Saturday, June 29, 2013

SPECIAL Giveaway by Mya Farisha


ASSALAMUALAIKUM

Create your own banner at mybannermaker.com!

JOM JOIN GIVEAWAY NI ... MACAM BIASA YEA ... KLIK BANNER DI ATAS UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Sunday, June 9, 2013

HOLIDAY GIVEAWAY by ADAM FAIZ


ASSALAMUALAIKUM



Selamat beristirehat di pagi Ahad. Sambil tu apa kata kita join giveaway dari Adam Faiz.

Banyak hadiah-hadiah menarik yang disediakan, kalau nak tau sila klik kat banner di atas untuk 

lebih maklumat ye...

Tarikh tutup : 14/06/2013

Saturday, June 8, 2013

MENU JUMAAT 7/6/2013



ASSALAMUALAIKUM

Hari ni kak sally masak ayam bakar. Sedap...tapi bahan-bahan untuk memerap ayam tu kurang sikit jumlahnya daripada tuan punye resepi. Ini pun anak kak sally yang suruh masak ikut resepi dari blogger yang bernama Intan Berlian. Kalau tengok ayam yang kat dalam blog Intan Berlian ni memang menyelerakan. Terima kasih pada Intan Berlian kerana sudi berkongsi resepi ayam bakar tu ye! Jom layan gambar ayam bakar yang kak sally masak tadi...



Nampak cam hangit kan ... sebenarnya tak. Kemudian kak sally buat pula sayur jelatah dari kobis  ungu...


Sempat jugak kak sally buat kek coklat moist menggunakan tepung coklat segera. Dilapisi dengan cream cheese dan topping dengan coklat cair. Sedap...




Maaflah ye...gambar kek ni gelap / kabur sikit. 




Tuesday, June 4, 2013

MY BEFDAY GIVEAWAY by NABILA BIELA



ASSALAMUALAIKUM


Farisya Anastasyia menyambut befdaynya yang ke 21 tahun...happy birthday! 
Oleh itu Nabila Biela dan Farisya Anastasyia telah mengadakan segmen befday ni.
Kak sally tak lepaskan peluang untuk join segmen befday ni. Klik pada banner diatas untuk lebih maklumat lagi ye. Tarikh tamat : 8/6/2013


Sunday, June 2, 2013

SIMPLE GIVEAWAY by IKA


ASSALAMUALAIKUM



Jom join giveaway ni ... seperti biasa klik kat banner di atas untuk info ye!

* pada entri galeri rasanye liker yg ke 65*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket