Monday, December 24, 2012

SEGMEN BLOGWALKING AKHIR TAHUN 2012 BY NABILA MEDAN



ASSALAMUALAIKUM


Kali ni kak ina join lagi segmen blogwalking daripada Nabila Medan pula.

Sesiapa nak join ... macam biasa ... klik kat banner di atas ye!









Saturday, December 22, 2012

1ST SEGMEN: TAMBAH FOLLOWER BY CIK MIMEY



ASSALAMUALAIKUM


Kak ina join segmen dari cik mimey ni. Mudah aje syarat-syaratnya.

Senang aje nak masuk blog cik mimey ni dan kak ina suka tengok kotak komen yang cute tu.

Tunggu apa lagi? ... klik aje banner di atas untuk join yeee!

Tag : Lina Lyn


Friday, December 21, 2012

SEGMEN BLOGGER MUSLIMAH


ASSALAMUALAIKUM


Dah lama kak ina tak buat segmen. Pagi ni ternampak pulak segmen blogger muslimah ni  jadi kak ina pun teruslah join. Senang aje ... klik kat banner yang di atas tu ye.

Untuk segmen ni kak ina tag :




Tuesday, December 18, 2012

PUDING ROTI CHOCOLATE RICE


ASSALAMUALAIKUM

Resepi untuk dikongsi hari ini ialah PUDING ROTI CHOCOLATE RICE



Bahan-bahan :

1. 4 keping roti
2. 2 biji telur
3. 1/2 cawan susu pekat
4. 170ml susu segar perasa coklat
5. 8gm serbuk agar-agar segera (plain)
6. 1/2 cawan gula
7. 3 1/2 cawan air 
8. 1 sudu besar butter
9. 1 sudu kecil coklat paste (ikut suka...sama ada nak letak atau tidak)
10. Chocolate rice 

Cara membuatnya :
1. Didihkan 3 cawan air, serbuk agar-agar dan gula
2. Blender roti, telur, susu pekat, susu segar perasa coklat, coklat paste dan baki air tadi
3. Kemudian masukkan ke dalam agar-agar yang sudah dididihkan tadi
4. Masukkan butter dan kacau rata sampai mendidih. Matikan api.
5. Tuang ke dalam loyang. Biarkan sebentar. Sebelum agar-agar mengeras, taburkan chocolate rice mengikut cita rasa sendiri.
6. Sejukkan di dalam peti sejuk. 

Selamat mencuba!




Thursday, December 13, 2012

ROTI SOSEJ DAN ROTI TUNA


ASSALAMUALAIKUM, entri kali ni kak ina nak citer sikit pasal roti sosej dan roti berinti tuna.
Hari Isnin (10/12/12), anak-anak kak ina buat roti sosej dan roti berinti tuna untuk makan petang. Anak sulung kak ina balik bercuti dari kolej bakeri di Kelana Jaya jadi katanye nak buat roti sosej. Kak ina tak pernah buat roti, selalu jugak tengok resepi-resepi roti tapi tak pernah buat pun. Resepinye ikut dari cara anak sulung kak ina tu belajar tapi ade jugak bahan-bahan yang kami tak ikut sepenuhnye sebab tak ade.

Walaupun begitu roti-roti yang anak kak ina buat ni memang sedap. Jom layan gambar-gambarnye...










**************************************************



Selasa (11/12/12) sempat bergambar di stesen komuter Batang Kali
sewaktu anak sulung kak ina nak balik ke kolej












Wednesday, December 12, 2012

Wednesday, December 5, 2012

WORDLESS WEDNESDAY *14


ASSALAMUALAIKUM



Wordless Wednesday untuk hari ni ialah DEMAM. Kak ina ambik tajuk ni sebab dah 3 hari kak ina demam. Demam biasa aje...insyaallah harapnye hari ni akan bertambah baik. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket